Als iets niet vanzelfsprekend is, is dat zelfvertrouwen. Iedereen is ergens wel eens onzeker over, dat mag ook. Ergens zorgt het ook voor ruimte om beter te reflecteren op jezelf. Het proces van het krijgen van meer zelfvertrouwen is een moeilijke maar een mooie weg. Je moet in staat zijn echt de onzekerheid in de ogen aan te kijken en vaak ontstaan daardoor wel moeilijke momenten. Op lange termijn kun je vaak een enorm verschil voelen met eerder. Je staat wat meer rechtop, letterlijk en figuurlijk. Je durft meer dingen aan, en als je geconfronteerd wordt met iets weet je beter hoe je dit aan moet gaan. En de weg naar zelfvertrouwen toe, kan een hoop veranderingen betekenen.

Acceptatie

Iedereen zal vaak eerst zeggen: om onzekerheden te overwinnen, moet je ze accepteren. In veel gevallen zit daar natuurlijk een grote kern van waarheid in. Hierover praten kan een hoop helpen, net als relativeren. Dit geldt vooral voor lichamelijke onzekerheden, je lichaam is nu eenmaal je lichaam en het geeft een hoop rust als je het niet te erg wilt veranderen. Maar soms kan juist die verandering voor acceptatie zorgen. Dit is een belangrijke overweging. Maar het is altijd goed om eerst te voelen waar de onzekerheid vandaan komt. Soms ligt het eigenlijk heel erg anders aan. Een voorbeeld hiervan is dat de kern van de onzekerheid vooral ligt bij het vergelijken met anderen, als je hier aan werkt, is de kans groot dat je eigen onzekerheid ook een stuk minder wordt.

Keuzes maken

En soms is het echt nodig om bepaalde keuzes te maken wat betreft veranderingen aan je uiterlijk. Deze laten ook veel lef blijken. Een haartransplantatie is een keuze die niet zomaar wordt gemaakt, maar wanneer het zover is zorgt dit voor een enorme boost in het zelfvertrouwen. Het is geen hele zware ingreep, maar mentaal is het moeilijk om hiervoor te kiezen. Vaak gaan mensen eerst naar de dokter voor een middel, of het internet op om te zoeken naar eventuele oplossingen. Maar overgaan naar een haartransplantatie heeft ook als gevolg dat er een enorm verschil te zien is in het uiterlijk, wat heel fijn kan zijn. De oorzaak van je onzekerheid is dan volledig opgelost. En op dat moment maakt het eigenlijk niet uit dat je er echt iets aan hebt laten doen. En wat is nu fijner dan in de spiegel kijken en tevreden zijn met wat je voor je ziet.

Geef een reactie