Vader worden, is iets heel moois. Wellicht is het je al eens gegund of zijn jullie nu in verwachting van jullie eerste kindje. Hoe dan ook: gefeliciteerd! Maar het kan ook enorm spannend zijn. Voor een vader is een zwangerschap en de geboorte, evenals de eerste weken, heel anders dan voor de moeder. In deze blog vertel ik je hoe je een beetje voorbereid op het vaderschap. Lees je mee?

Geen wolkje aan de lucht

Niet ieder stel wordt gepland zwanger. Soms kan er een hoop onduidelijkheid zijn en zelfs onzekerheid. Wellicht heb je geen vaste relatie met de moeder van het kindje of zijn jullie een klein poosje uit elkaar geweest. Dan is het logisch dat je je misschien afvraagt of het kindje wel echt van jou is. Gelukkig kun je dat soort onzekerheden snel uit de weg ruimen en wel met een vaderschapstest kopen. Dat klinkt ingewikkeld maar dat is het helemaal niet. Een vaderschapstest kopen en uitvoeren is heel eenvoudig en kan soms al, nog voordat de baby geboren is. Dus de twijfels zijn de wereld al uit voordat die kleine de wereld inkomt.

Alles geregeld

Als alles dan duidelijk is, moet er worden gekeken naar praktische zaken. Wat moet er allemaal in huis komen voordat de kleine er is? Op het internet staan tal van lijstjes voor alle spullen die je moet inslaan. Maar vergeet ook officiële zaken niet, deze komen in principe pas aan de orde als de kleine er is maar moeten wel geregeld worden. Schrijf dit soort dingen op zodat je het niet vergeet maar ook zodat je niet het idee hebt dat het allemaal te veel wordt.

Ondersteun de mama

Als vader sta je natuurlijk wat verder van de baby af dan de moeder doet. Ondersteun je vrouw ook in de zwangerschap. Er komen een hoop veranderingen kijken, zowel lichamelijk als buiten het lichaam en daarin kunnen stellen echt steun vinden bij elkaar. Wil je je vrouw nu fysiek met iets ondersteunen? Pak dan van tijd tot tijd de buik even op en til deze een klein beetje omhoog. Veel vrouwen hebben aangegeven dat ze het heerlijk vinden als een ander, al is het maar voor een paar minuutjes, de buik even draagt en op deze manier kan dat. Ga achter de moeder staan en sla je handen om haar heen, til op die manier haar buik voorzichtig een beetje op en voilà.

Geef jezelf ook de tijd om een band op te bouwen met de baby. Veel vaders voelen die band niet meteen dus kijk daar niet van op en werk er iedere dag aan.

Geef een reactie

Explore More

U kunt de overwaarde van uw huis gebruiken voor meer dan u denkt!

19 oktober 2022 0 Comments 0 tags

Als huiseigenaar heeft u behoorlijk wat overwaarde in uw woning. Eigen vermogen is het deel van de waarde van uw huis dat u volledig bezit, zonder enige schuld. Als je

De mooiste brillen voor haar

6 augustus 2021 0 Comments 0 tags

De bril is sinds de uitvinding ervan ontzettend vaak gebruikt. Het helpt mensen om alles weer op de juiste manier te kunnen zien en dat is erg waardevol. Stel je

Een stedentrip naar Sevilla 

22 januari 2022 0 Comments 0 tags

Als je met een stel vrienden op vakantie gaat en graag meerdere mooie plekken wilt ontdekken, dan is een stedentrip wat voor jou. Met een stedentrip blijf je zo’n 2