Wanneer je een nieuw huisje komt, moet daar vaak nog een hoop aan gebeuren voor je er tevreden in kan gaan wonen. Dat geldt ook voor de grond die rondom je huisje ligt: de tuin. Zeker als een huis al een poosje in de verkoop heeft gestaan of onbewoond is geweest, moet hier vaak een hoop aan gebeuren. Handen uit de mouwen en tover de boel om tot een kasteelwaardige tuin. In deze blog vertel ik je hoe je dat aan kan pakken. Lees je mee?

Wat ben je van plan?

Allereerst moet je een beetje weten wat je precies wilt. Je kan een plan opstellen naar aanleiding van inspiratiefoto’s. Om het beeld op die foto’s tot leven te wekken in je eigen tuin, ontleed je ze en schrijf je op wat je nodig hebt. Op die manier kan je een beetje inschatten wat je zelf moet doen en moet laten doen en wat dat allemaal gaat kosten, niet geheel onbelangrijk dus. Daarnaast zorgt een plan er ook voor dat je grip houdt op de situatie en dat het project ook binnen aanzienbare tijd afkomt. Het blijft dus niet alsmaar rondzweven als het ware.

Open of afgesloten

Zo kun je je bedenken of je een afsluiting rond de tuin wilt. Ik raad dit wel aan omdat het een gevoel van geborgenheid, veiligheid en privacy met zich meeneemt. Daarnaast staat een houten hekwerk ook gewoon mooi. Tenminste, als je er één van goede kwaliteit hebt en in dat geval gaan ze ook heel lang mee. Voor zulke hekwerken moet je bij Nobelhout zijn. Daar hebben ze houten hekwerken van prachtige kwaliteit.

Het oude weg, het nieuwe erin

Tijd om al het onkruid weg te halen en de boel vol te stoppen met nieuwe plantjes. Vergeet ook de tegels niet. Die kan je eruit halen of schoonspuiten. Let hierbij wel op dat de grond onder de tegels niet verschuift. Toch liever iets nieuws? Ga dan voor grind! Dat is makkelijk te onderhouden en fungeert niet alleen als pad maar ook als primitief alarmsignaal. Je hoort het meteen als iemand zich rondom je huis begeeft.

Een plek onder de zon

En een plekje om van het buitenleven te kunnen genieten, mag uiteraard niet ontbreken. Kies voor een simpel tafeltje met stoel voor het ochtendzonnetje. Lekkerder wakker worden dan op die plek met een mok koffie kan haast niet. Voor de middag en avondzon zet je een comfortabele lounge set neer. Zo, jij kan van de nazomer gaan genieten.

Geef een reactie

Explore More

EPDM-dakbedekking op jouw dak is een goed idee

2 juni 2022 0 Comments 0 tags

Het dak van de woning kan je op verschillende manieren bedekken. Wanneer je een plat dak hebt is het belangrijk om deze op de best mogelijke wijze te bedekken. Op

Zaken om rekening mee te houden wanneer je een huis gaat kopen

27 augustus 2021 0 Comments 0 tags

Als je een eigen huis gaat kopen, is dit een belangrijke stap in je leven. Dat komt doordat je hierdoor vast zit aan het afbetalen van een hypotheek waardoor je

Suggesties voor je tuin

31 augustus 2021 0 Comments 0 tags

In je tuin wil je volledig kunnen genieten van de rust en buitenlucht. Daarvoor heb je een comfortabele plek nodig en een tuin waarin je je thuis voelt. Bedenken wat