Het is alweer bijna herfst en bij herfst horen regenachtige dagen, gemberthee bij thuiskomst en met een warme trui op de bank zitten. Daarom is het belangrijk dat de sfeer in huis goed is! Kijk je al een tijdje somber naar vier lege witte muren? Dan is het tijd om je huis(kamer) een make-over te geven. In dit blog schrijf ik hoe je op een goedkope en effectieve manier meer sfeer in huis haalt.

Licht

Het licht in je huis is heel bepalend voor de sfeer. Vooral ’s avonds is het belangrijk dat het licht niet te fel en ongezellig is. Probeer daarom eens GU10 spots of lichtsnoeren met warm licht. Vooral lichten die je kunt dimmen zijn handig. Zo kun je namelijk zelf bepalen hoe fel je het licht wilt hebben. Hou je meer van kleur? Dan kun je er ook voor kiezen om een spot te bestellen met verschillende kleuren licht. Op die manier kun je bij elke gelegenheid een andere kleur kiezen.

Planten

Mis je kleur in je huis? Dan kan het zo zijn dat planten en bloemen kopen een goede oplossing is. Planten kunnen je huis namelijk enorm opvrolijken! Kies voor verschillende soorten planten: hangplanten, cactussen, (gedroogde) bloemen en een mooie Aloë Vera plant. Zeker in combinatie met een mooi gekleurde pot kun je op deze manier meer sfeer in huis brengen. Ook kun je bijvoorbeeld buiten LED tuinverlichting aanbrengen om je planten te benadrukken. 

Nieuwe kleur op de muur

Het klinkt misschien simpel, maar een nieuwe kleur op de muur kan je huis een hele make-over geven. Kleur is super bepalend voor de sfeer. Kijk dus goed naar welke kleuren je mooi vindt en vergelijk verschillende kleuren met elkaar in tijdschriften. Dit is een goedkope verandering die wel heel veel kan veranderen aan de uitstraling van het huis. Heb je niet zoveel zin om te verven? Dan kun je ook iets aan de muur hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie foto’s van je gezin of vriendinnen, schilderijtjes, posters of een leuke verjaardagskalender. Dit maakt je huis meteen ook een stuk persoonlijker.  

Kussens en dekentje

Nu de herfst eraan komt wordt het ook kouder in Nederland. Daarom is het fijn om een aantal zachte, warme kussens op de bank te hebben en een dekentje voor als je ’s avonds knus op de bank een film wilt kijken. Koop een aantal mooie kleuren kussenslopen die bij elkaar passen. Ook een klein bijzettafeltje met een mooie vaas erop kan superveel sfeer geven. Bovendien kun je daar je mok met verse gemberthee kwijt!

Geef een reactie