Wil je dit jaar op vakantie, maar liever niet naar het buitenland? Dan is een vakantie nederland een uitstekend alternatief. Er zijn namelijk heel veel leuke plekken in Nederland waar je naartoe kunt gaan. Bovendien is het heel erg leuk om wat meer te weten te komen over het land waarin we wonen. In dit blog zet ik een paar van de leukste hotspots van Nederland op een rijtje.

Type vakantie

Ten eerste is het handig om te weten wat voor type vakantie je zoekt. Wil je wandelen in het bos, op bezoek bij mooie musea of lekker shoppen? Wanneer je een rustige vakantie vlak bij het bos zoekt, is het leuk om een airbnb, vakantiehuisje, yurt of camping te zoeken. Wil je liever een stedentrip doen en veel musea en winkels bezoeken? Dan kun je beter kiezen voor een hotel of een airbnb midden in het centrum. Houd er rekening mee dat de kosten flink kunnen oplopen als je elke dag met het openbaar vervoer naar het centrum moet reizen.

De Waddeneilanden

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog; een vakantie op een van de Waddeneilanden is hartstikke leuk! De Waddeneilanden zijn de perfecte locatie voor een vakantie voor mensen die iets rustigs zoeken en lekker willen wandelen langs het strand en de duinen. Ook kun je de dorpjes bezoeken en een pilsje drinken op een van de terrassen. Alleen de reis er naartoe met de boot is zeker de moeite waard om een keer gedaan te hebben.

Zeeland

Ook in Zeeland kun je lekker naar het strand. Daarnaast is het een perfecte locatie voor fietstochtjes en kun je er ook goed watersporten. Als je naar Zeeland gaat, moet je zeker langs de deltawerken en de lange dijken.

Maastricht

Maastricht is een super mooie, romantische stad om op vakantie te gaan. Je kunt er van alles doen: naar het mooie Bonnefanten museum, een film kijken bij filmhuis Lumière, naar de idyllische boekenwinkel in de kerk… De oude stad is prachtig om te zien en je kunt er een hoop cultuur snuiven. Ook kun je in de stad op veel mooie plekken eten, borrelen en drankjes drinken.

Amsterdam

Als je nog nooit in Amsterdam bent geweest is dat zeker wel de moeite waard! Je kunt er van alles doen: shoppen, naar het Rijksmuseum, het Anne Frank huis en stroopwafels eten. Al die toeristen zijn er niets voor niets. De mooie grachten, het betoverende rijksmuseum met wereldberoemde kunstwerken en de hele Amsterdamse sfeer.

Geef een reactie

Explore More

Een comfortabel avondje in huis

30 augustus 2021 0 Comments 0 tags

Niets is zo lekker als thuiskomen. Maar dan moeten de omstandigheden er wel nar zijn anders kan je er ook heel erg tegenop kijken. En dat terwijl thuis de plek

Een letselschade advocaat, wat is dat?

23 juni 2022 0 Comments 0 tags

Een ongeluk in een klein hoekje, dat kan je wel zeggen, zeker als het ook echt gebeurd. Een ongeluk gebeurt eigenlijk altijd onverwachts en daarbij is de schade vaak ook

Voorkom dat motor rijden te duur wordt!

2 september 2021 0 Comments 0 tags

Tijdens een warme zomerdag is het heerlijk om in je eentje of met je partner een groot stuk te rijden op de motor. Je bent met de motor flexibel en