Iedereen met een hond in huis weet dat vanaf het moment dat deze viervoeter in huis kwam, hij of zij alle aandacht van iedereen zal gaan opeisen. Het hebben van een hond is dan ook een prachtig iets. De liefde en trouw die er gegeven wordt door dit dier is niet te beschrijven en men zal dit dan ook nooit snappen totdat zij zelf een hond hebben gehad. Daarnaast is de hond daadwerkelijk een lid van de familie. De hond is geen huisdier die je in een kooi of kom neerzet om deze vervolgens om de zoveel tijd eten te geven, een hond is veel meer dan dat. Daar komt wel bij dat een hond vaak ook wat meer aandacht nodig zal hebben dan andere huisdieren. Het is dan ook belangrijk om te zorgen voor producten die jouw viervoeter bezig zullen houden. 

 

Apporteren 

Tijdens het uitlaten gaat bijvoorbeeld lang niet altijd alleen maar om het feit dat de hond even de behoefte moet doen. Het uitlaten van de hond is voor zowel de hond als het baasje een werkelijke workout. Men blijft hierdoor dan ook gezond, doordat er meerdere keren per dag even een wandeling gemaakt moet worden. Gedurende het wandelen kan je er als baasje voor kiezen om de hond te laten apporteren. Dit betekent dat je iets gooit en de hond zal dit vervolgens vangen of ophalen en terugbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veel verschillende soorten ballen of een frisbee die gegooid kan worden. Ook kunnen er stevige touwen of andere speeltjes gegooid worden die de hond vervolgens vol enthousiasme zal gaan terugbrengen. Zo blijft zowel de hond als het baasje erg fit. 

 

Speelgoed 

Naast het apporteren is er nog veel meer hondenspeelgoed. Zo is het kauwspeelgoed voor honden altijd een favoriete categorie. Met dit soort speelgoed kan de hond lekker zijn eigen gang gaan door te bijten op het betreffende speeltje. In sommige gevallen maakt het speeltje dan nog een leuk geluidje ook. Daarnaast zijn honden vaak dol op knuffels. Hoewel de knuffel het niet altijd even lang volhoudt is dit voor veel honden ook een zeer waardevol speeltje waar ze zich zowel binnen als buiten graag mee bezig houden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een van de speeltjes waar eten of een snoepje in gestopt kan worden. De hond zal vervolgens het eten ruiken en is hierdoor wel even bezig om te proberen het eten uit het speeltje te krijgen.

Geef een reactie